13 Nisan 2010 Salı

ÇİLEKLİ HARİKA TATLI


Bu tatlıyı ilk kez yaptığımda büyük oğlum "anne, bu tatlının adının harika olması lazım, insana mutluluk veriyor" demişti. O zamandan beri bu tatlının adı "harika tatlı". Çilekli dondurma gibi bir tat.

Malzemeler:

3 su bardağı süt
1 kahve fincanı irmik
400 gr. çilek
2 kutu çilek jölesi
5 çay bardağı su
1 kutu çiğ krema
6 çorba kaşığı toz şeker


Yapılışı:

İrmik, süt ve toz şekeri birlikte 20-25 dakika sürekli karıştırarak pişiriyoruz, soğuğa yakın ılık hale getiriyoruz.
2 kutu jöle ile 5 çay bardağı sıcak suyu karıştırarak jöleyi hazırlıyoruz. Ilındıktan sonra muhallebiye karıştırıyoruz.
Çilekleri püre haline getirerek muhallebiye katıyoruz.
Kremayı mikserle çırparak onu da muhallebiye ekliyoruz.
Bu karışımı istersek büyük bir kalıba veya benim bu kez yaptığım gibi birer kişilik kaselere dökerek buzdolabında soğutup servis yapabiliriz. Büyük kalıp kullanırsak kalıptan çıkarmak için ya streç film döşemeliyiz ya da kalıbı sıcak suya tutmalıyız. Benim kalıbım çelik olduğu için ateşe tutup hemen çekiyorum ve kalıptan çıkıyor (Bu kalıpla yaptığımda da resimleri buraya ekleyeceğim).

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: