Şeker hastası olanların, hasta olmayanlarla birlikte yiyebileceği bir tatlı. Şekeri az olsa da çok lezzetlidir.
Malzemeler:
2 kg süt
1 su bardağından iki çorba kaşığı eksik buğday nişastası
2 çorba kaşığı un (buğday nişastası ve un bir silme su bardağı oluyor)
1 su bardağı toz şeker
Üzerine:
1 su bardağı pudra şekeri
İstenirse gül suyu
Yapılışı:
Sütün içine buğday nişastası, un ve toz şekeri koyup karıştırarak muhallebiyi pişiriyoruz.
Su ile ıslatılmış bir tepsiye 1,5 veya 2 cm kalınlığında döküyoruz ve soğutuyoruz. Bir gece mutlaka buzdolabında bekletiyoruz.
Servis yaparken dilimler halinde keserek bol pudra şekeri ve isteğe göre gülsuyu döküyoruz. Az şeker tüketmek isteyenler pudra şekersiz yiyebilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder