20 Mart 2010 Cumartesi

YARIM PATLICAN DOLMASI


Dün gece kardeşime yemeğe davetliydik. O ve eşi güzel yemek yapıyorlar. İzin alarak beğendiğim bir iki yemeğin tarifini aldım. Eniştemin yaptığı bu yemek çok lezzetliydi.

Malzeme:

3 adet orta boy patlıcan (Her patlıcandan dört adet dolma çıkacak)
250 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Patlıcanları uzunlamasına ve enine kesip suda haşlıyoruz.


Haşlanan patlıcanların içini kaşık yardımı ile çıkartıyoruz.


Patlıcanların kabuklarını yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.

Kıymayı ,ince doğranmış soğan, domates ve biberler ile kavuruyoruz.


Sonra patlıcan içlerini ve kavurduğumuz kıymayı ,unu ve yumurtayı birlikte karışana kadar (çok fazla sulandırmadan)  mikserliyoruz.


Bir kaşık yardımı ile bu karışımı patlıcan kabuklarının içine dolduruyoruz.

Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok: