İLKELERİM : Bunu yapmak zaman alsa da sadece denediğim tarifleri, onlara ait fotoğrafları ve doğru ölçüleri vereceğim
11 Mart 2010 Perşembe
HAZIR YUFKA MANTISI
Elde açılmış mantıyı hiçbir şeye değişmem. Ama ne yazık ki her zaman hamur açmak mümkün olmuyor. İşte öyle zamanlarda bu mantıyı yapıyorum ben de. Önceden yapıp buzdolabında da saklayabiliriz.
Malzemesi:
3 yufka ( 1 yufkadan 1.5 tabak çıkıyor)
200 gr. kıyma
1 baş soğan
karabiber, tuz
Üzerine;
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
çorba kaşığı tere yağ
2 çorba kaşığı salça
Kırmızı biber, nane
Yapılışı:
Kıymaya, rendelenmiş soğanı karabiber ve çok az tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Her yufkayı enlemesine 3 uzun parçaya kesiyoruz. Her parçanın uzun kenarına kıymalı içi fındık büyüklüğünde düz bir sıra halinde koyuyoruz. İnce bir rulo olacak şekilde sarıyoruz. Uç kısmına açılmamaları için su sürüyoruz. Bu şekilde elde ettiğimiz dokuz adet ince ruloyu 1-1,5 santimlik dilimlere kesiyoruz.
Yağlanmış tepsiye koyduğumuz minik rulo mantıları 210 derecede üzerleri kızarıncaya kadar fırınlıyoruz.
Servis edeceğimiz zaman yufka başına bir su bardağı et suyu veya sade suyu kaynatıp mantıları içine atıyoruz. Kısık ateşte 4-5 dakika kadar pişirdikten sonra tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz.
Eritilmiş tereyağında salçayı biraz çevirip altını kapatıyoruz. Nane ekleyerek bunu da yoğurtlu mantının üstüne döküyoruz.
Not: Salçalı su yapıp mantıları bununla da haşlayabiliriz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder