23 Mart 2010 Salı

ARPA ŞEHRİYELİ DOMATES ÇORBASI


Kış ayları boyunca yazdan hazırladığım kışlık domates sosunu kullanarak yapıyorum. Hiç onaylamasam da eğer yazdan yapmadıysanız marketlerde satılan domates sosları da var. Tarifi hem domates hem de sosla yapılacak şekilde veriyorum. Yazın domatesle, kışın domates sosuyla.


Malzemeler:


Yaz için : 5 adet orta boy domates
Kış için : 2 su bardağı domates sosu
5 su bardağı su
1 çay bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı zeytinyağı veya 1 çorba kaşığı (tepeleme) tereyağı ( ben tereyağı kullanıyorum)
İstenirse 1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz


Yapılışı:


Yağın içinde rendelenmiş domatesleri (veya kışlık domates sosu ) ve salçayı iyice pişiriyoruz (İyi pişmesi çorbanın kıvamı için çok önemli).


Sıcak su katıyoruz ve kaynama başlayınca arpa şehriyeyi ekliyoruz. Şehriye eklendikten sonra biraz karıştırmalıyız.


Tuzunu ilave ediyoruz. Şehriyeler piştikten sonra kısık ateşte bir kaç dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: