Evimde en sevilen yemeklerden birisidir. Hem besleyici, hem de hafiftir. Bilen çoktur, bilmeyenler için yazacağım.
Malzeme:1/2 kilo az yağlı kıyma,
1 kahve fincanı pirinç
2 orta boy soğan ( Biri köfteye, diğeri yemeğin içine )
1/2 demet maydanoz
1 yumurta
2 orta boy patates
1 orta boy havuç
1 yemek kaşığı salça
2 çorba kaşığı kadar sıvı yağ (Et yağına göre ayarlayabiliriz)
2-3 yemek kaşığı un
Toz karabiber
Tuz
Yapılışı:
Soğanları çok ince kıyıyoruz ( İstenirse rendelenebilir). Soğanın yarısını, kıymayı, yumurta, karabiberi ve tuzu ekleyip yoğurduktan sonra fındık büyüklüğünde yuvarlayıp unla kaplanmış tepsiye koyuyoruz. Ara sıra tepsiyi sallayarak köftelerin her tarafının unlanmasını sağlıyoruz.
Tencereye sıvı yağı koyup ayırdığımız soğanı çok az kavuruyoruz. Salça ekleyerek, kuşbaşı doğradığımız patates ve havuçları da koyup bir kaç kez karıştırıyoruz. Köfteleri de ekliyoruz. Köfteleri attıktan sonra karıştırmıyoruz. Kaynamış su (Su miktarını vermek oldukça zor; belki 1.5, 2 litre denebilir) ve yeterince tuz ekleyerek bir iki karıştırdıktan sonra pişmeye bırakıyoruz.
Not 1: Kavurmadan pişirmek istenirse soğan ve salça ile havuç çok az kavrulup , su eklenir. Suyu kaynayınca köfte ve patatesler eklenir. Havuçlar geç piştiği için önceden biraz kavurmak gerekiyor.
Not 2: Köfteye maydanoz da konabilir, benim bugün yaptığım yemekte olmadığı için yazmadım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder