2 Mart 2010 Salı

ALMAN PASTASI



Dün yaptığım için muzlar birazcık kararmış ama şimdilik bu resimlerle idare edeceğiz.
Tarife gelince;

Keki :
4 yumurta
4 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1/2 paket kabartma tozu
2-3 çorba kaşığı süt

Kreması:
3 su bardağı süt
1 fincan un
2 fincan şeker
1 yumurta
30 gram tereyağı
1 paket vanilya
2-3 adet muz

Kekin hazırlanması:
Şeker ve yumurtalar beyazlaşıp köpürene kadar çırpıyoruz. Sonra kabartma tozunu karıştırdığımız unu ve ardından sütü ekliyoruz. Kek kıvamına gelene dek mikserliyoruz. 30 cm. çapındaki varsa kelepçeli yoksa normal bir tepsiyi önce sıvı yağla yağlayıp unladıktan sonra hamuru içine döküyoruz.
175 derecede 35 dakika pişiriyoruz. Kekimiz fırından çıkıp ılındıktan sonra enlemesine 3 parçaya bölüyoruz.

Kremanın hazırlanması:
Tereyağı ve vanilya hariç tüm krema malzemesi bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Ateşten aldıktan sonra tereyağı ve vanilya ekleyip 5-6 dakika köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.

Birleştirme:
Kekin alt kısmını bir servis tabağına alıp üzerine kremanın dörtte birini sürüyoruz. Muz dilimleri yerleştirip muzların üstünü krema ile kaplıyoruz. İkinci keki yerleştirip krema, muz dilimleri ve krema tekrarlıyoruz. En üste kekin üst parçasını yerleştiriyoruz. Bir süzgeçten yaralanarak pudra şekeri ile pastamızın üstünü kaplıyoruz. 2-3 saat buzdolabında kalırsa daha lezzetli olur.

Sevdiklerimize sevgiyle sunabiliriz pastamızı...

Hiç yorum yok: