18 Mart 2010 Perşembe

YAYLA ÇORBASI


En sevdiğim çorba. Hem besleyici, hem kolay ve hem de çok nefis.

Malzemeler:

1 çay bardağı pirinç (Koyu kıvamlı sevenler, 1/2 çay bardağı daha ekleyebilir)
6 su bardağı su
1 yumurta
2 bardak yoğurt
4 yemek kaşığı un
1 çorba kaşığı nane
İstenirse 2 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Pirinci yıkayıp 6 bardak su ile kaynatıyoruz (Tam olarak pişip suyu koyulaşana kadar). Pirinçler piştikten sonra bir kapta yumurtayı çırpıp, yoğurt ve unla karıştırarak pürüzsüz hale getiriyoruz. Pirincin kaynar suyundan azar azar yoğurtlu karışımı ılık hale getirerek pirinçlere katıp karıştırmaya devam ediyoruz. Çorba koyulaşıp, fokurdamaya başladıktan 5 dakika sonra altını kapatıyoruz. Tereyağını eritip, bu yağda naneyi yakıp çorbaya ekliyoruz. İstenirse tereyağı konmadan sadece nane de serpilebilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: