Hazır pasta tabanları çıktığından beri pabucu dama atıldı bisküvilerin. Yıllar önce bu pastayı yapar ve bayıla bayıla yerdik. Kolay ve lezzetli bir pastadır.
Malzemeler:
1 paket Eti burçak bisküvi
1 paket Eti kakaolu bisküvi
Süslemek için şekerleme
Kakaolu kreması:
100 gr. tereyağı ( orijinal tarifte margarin var, karar sizin)
1 litre süt
4 çorba kaşığı kakao
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı buğday nişastası
2,5 kahve fincanı toz şeker
1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Tereyağı dışındaki malzemeleri muhallebi gibi karıştırarak pişiriyoruz. Ateşten indirdikten sonra ılınmasını bekliyoruz. Tereyağını katarak 4-5 dakika mikserliyoruz ve soğutuyoruz.
Burçak ve kakaolu bisküvileri aralarına bu kremayı sürerek ardarda diziyoruz. (Bir kakaolu bisküvi, puding ve bir burçak, puding, kakaolu, puding, burçak vb.)
Bisküvileri bu şekilde sıraladıktan sonra kalan krema ile bisküvilerin her yerini kaplıyoruz. Üstünü dilediğimiz şekilde süslüyoruz ve bir kaç saat buzdolabında tutuyoruz.
Servis yapılacağı zaman çizgili bir görünüm olması için pastamızı 45 derecelik açıyla kesmeliyiz. Bu kesim şekli ile dilimler çizgili görünecektir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder