20 Mart 2010 Cumartesi

KLASİK MERCİMEK ÇORBASI


Mercimek çorbasının bin bir türlü tarifi var. Bu tarif de enişteden, hem kolay ve hem de mercimek tadı alabileceğimiz bir şekli.

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek



1/2 su bardağı pirinç


1 adet orta boy kuru soğan


1 tatlı kaşığı tuz


1 çorba kaşığı dolusu tereyağı


Servis için üç çorba kaşığı sirke


YAPILIŞI

Soğanı yemeklik doğradıktan sonra tüm malzemeyi tencereye koyuyoruz.

Üzerine 5-6 bardak soğuk su ilave edip kaynayana kadar pişiriyoruz.

Ateşten indirip mikserledikten sonra içine tereyağı ilave edip, yağ eriyene kadar ateşte tutuyoruz.

Servis ederken sirke ilave edebiliriz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: