Eniştemin baş tatlısı. Defalarca yaptım ama hala onun yaptığı daha lezzetli oluyor sanki.
Malzemeler (6 adet):
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
200 gr bitter(siyah)çikolata
50 gr tereyağı
2 tepeleme yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı dolusu kakao
5 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Servis için:
1/2 su bardağı krema
1/2 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
Tereyağını orta ateşte eritiyoruz,yağ eriyince unu döküp sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
Un sararınca hızlıca karıştırarak üzerine azar azar sütü döküyoruz.
Hızlıca karıştırmaya devam ederken toz şeker ve kakaoyu katıyoruz.
Küçük parçalara ayırdığımız çikolata parçalarını da ilave ediyoruz ve pürüzsüz kıvamı alması için karıştırmaya devam ediyoruz.
Koyulaşıp kaynamaya başlayınca (çikolatalı muhallebi kıvamını alıncaya kadar) ocaktan indirip ılınmasını bekliyoruz.
Buzdolabından önceden çıkartmış olduğumuz oda sıcaklığındaki yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara alıyoruz.
Önce yumurta sarılarını köpük köpük olana kadar mikserliyoruz (yüksek devirde 1-2 dakika). Bunu tahta kaşıkla muhallebiye karıştırıyoruz.
Sonra yumurta beyazlarını, tuzu da ilave ederek yüksek devirde 10 dakika kar gibi olana kadar mikserleyip yine tahta kaşıkla muhallebiye ilave ediyoruz.
Tek kişilik fırın kaplarını veya kenarı yüksek büyük boy sufle kabını yumuşak tereyağı ile iyice yağlayıp içlerine un serpiyoruz (unun fazlasını döküyoruz)
Sufle karışımını kaplara kabarma payı kalabilecek gibi dolduruyoruz.
Önceden 175 dereceye ayarladığımız fırında iyice kabarana kadar en az 50-60 dakika pişiriyoruz (içine bıçak sokunca bıçağa yapışmamalıdır).
Servis:
Çırpılmış krema (tikveşli en iyi sonucu veriyor) ve pudra şekeri ile sıcak olarak servise sunabiliriz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder