Bu da pratik milföy pastası.
Malzemeler( 4 adet) :
6 adet kare milföy
1/2 kg süt
7 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı un
1/2 paket vanilya
1 yumurta
75 gr. tereyağı (aslında daha sert bir krema için margarin kullanılıyor, ben tereyağı koyuyorum)
3 çorba kaşığı pudra şekeri
2 adet kivi
Yapılışı:
Süt, un, yumurta ve şekeri dip tutmayan bir tencereye koyuyoruz. Mikserle karıştırarak pişiriyoruz. Sürekli
karıştırmalıyız. Koyulaşıp, pişince ateşten alıp soğutuyoruz. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve vanilyayı katarak 5 dakika mikserliyoruz.
Milföyleri yağlı kağıda koyup 200 derecede 20 dakika pişiriyoruz. Fırından aldıktan sonra her kareyi enlemesine ikiye kesiyoruz.
Alt parçanın üstüne bol krema sürüp, bir parça milföy koyuyor ve tekrar bol krema sürüyoruz. Kivi dilimlerini de koyduktan sonra milföyün üst kısmını koyup pudra şekeri serperek servise alıyoruz. Bu şekilde 3 adet milföyden bir pasta yaparak toplam 4 adet pasta elde ediyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder