26 Mart 2010 Cuma

ZEYTİNYAĞLI ÇALI FASULYESİ


Taze fasulye cinsleri içinde tadı en hafif olanıdır. Diğerleri etli gibi bir tada sahipken çalı fasulyesi tam anlamıyla zeytinyağlıya yakışacak lezzete sahiptir.

Malzemeler:

1/2 kg. çalı fasulyesi
1 büyük kuru soğan
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1,5 su bardağı domates sosu veya 3-4 domates yada 2 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
İstenirse bir adet küp şeker ( ben şeker koymuyorum)

Yapılışı:

Taze fasulyeyi kılçıklarını alarak uzunlamasına ikiye bölerek hazırlıyoruz.

Zeytinyağını yakmadan yemeklik doğranmış kuru soğanları  pembeleştiriyoruz. Domates sosunu ekliyoruz (Salça veya rende domates olabilir).

Taze fasulyeleri ekleyerek 2-3 dakika kavuruyoruz. Eğer domates sosu veya domates rendesi kullanıyorsak 1/4 su bardağı su; salça kullanıyorsak 1 bardak su koyuyoruz. Sarımsakları da dilimleyerek ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz. Alışılagelmiş olan soğuk servis etmektir. Ama ben sıcak da seviyorum.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: