İLKELERİM : Bunu yapmak zaman alsa da sadece denediğim tarifleri, onlara ait fotoğrafları ve doğru ölçüleri vereceğim
26 Mart 2010 Cuma
ZEYTİNYAĞLI ÇALI FASULYESİ
Taze fasulye cinsleri içinde tadı en hafif olanıdır. Diğerleri etli gibi bir tada sahipken çalı fasulyesi tam anlamıyla zeytinyağlıya yakışacak lezzete sahiptir.
Malzemeler:
1/2 kg. çalı fasulyesi
1 büyük kuru soğan
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1,5 su bardağı domates sosu veya 3-4 domates yada 2 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
İstenirse bir adet küp şeker ( ben şeker koymuyorum)
Yapılışı:
Taze fasulyeyi kılçıklarını alarak uzunlamasına ikiye bölerek hazırlıyoruz.
Zeytinyağını yakmadan yemeklik doğranmış kuru soğanları pembeleştiriyoruz. Domates sosunu ekliyoruz (Salça veya rende domates olabilir).
Taze fasulyeleri ekleyerek 2-3 dakika kavuruyoruz. Eğer domates sosu veya domates rendesi kullanıyorsak 1/4 su bardağı su; salça kullanıyorsak 1 bardak su koyuyoruz. Sarımsakları da dilimleyerek ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz. Alışılagelmiş olan soğuk servis etmektir. Ama ben sıcak da seviyorum.
Afiyet olsun.
Etiketler:
çalı,
çocuk yemeği,
kuru soğan,
rejim,
taze fasulye,
zeytinyağı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder