İLKELERİM : Bunu yapmak zaman alsa da sadece denediğim tarifleri, onlara ait fotoğrafları ve doğru ölçüleri vereceğim
29 Mart 2010 Pazartesi
FIRINDA KREMALI PATATES
Ev halkı patates yemeğe bayılır. Tabi ki daha çok kızarmış patates isterler. Ben bugün fırında yaptım. Çok severek yediler. Böylece sıvı yağla vıcık vıcık patates kızartmasından uzaklaşmış oldular. Bu şekilde her zaman yapmamı istediler.
Malzemeler:
4 orta boy patates
1/2 kutu krema
2 çorba kaşığı yoğurt (süzme veya susuz)
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yağlı kağıt
Yapılışı:
Patatesleri soyup, halka halka kesiyoruz. Büyük bir kapta patatesleri krema, tuz, karabiber, kekik, yoğurt ve zeytinyağıyla harmanlıyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine boşluk bırakmadan diziyoruz.
240 derecede 30 dakika üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkarıp kaşar rendesi serperek tekrar fırına koyup 5 dakika kadar kaşar eriyene kadar tutuyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder