29 Mart 2010 Pazartesi

FIRINDA KREMALI PATATES



Ev halkı patates yemeğe bayılır. Tabi ki daha çok kızarmış patates isterler. Ben bugün fırında yaptım. Çok severek yediler. Böylece sıvı yağla vıcık vıcık patates kızartmasından uzaklaşmış oldular. Bu şekilde her zaman yapmamı istediler.

Malzemeler:

4 orta boy patates
1/2 kutu krema
2 çorba kaşığı yoğurt (süzme veya susuz)
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Yağlı kağıt

Yapılışı:

Patatesleri soyup, halka halka kesiyoruz. Büyük bir kapta patatesleri krema, tuz, karabiber, kekik, yoğurt ve zeytinyağıyla harmanlıyoruz.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine boşluk bırakmadan diziyoruz.

240 derecede 30 dakika üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkarıp kaşar rendesi serperek tekrar fırına koyup 5 dakika kadar kaşar eriyene kadar tutuyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: