İLKELERİM : Bunu yapmak zaman alsa da sadece denediğim tarifleri, onlara ait fotoğrafları ve doğru ölçüleri vereceğim
19 Mart 2010 Cuma
ELMA SOSLU MUHALLEBİ
Muhallebiye biraz vitamin takviyesi yapayım derken bu tatlı ortaya çıktı.
Malzemeler:
3 su bardağı süt
1 kahve fincanı un
50 gr. tereyağı
4 kahve fincanı toz şeker
4 orta boy elma
100 gr. kakaolu bisküvi
25 gr. sütlü çikolata rendesi
Üzerine; 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Süt, un ve 2.5 fincan toz şekeri karıştırarak pişiriyoruz. Bu muhallebiye ılıkken tereyağı ekleyip mikserliyoruz.
Sonra düz bir kaba dökerek soğutuyoruz.
Bisküviyi toz halinde ufalıyor ve çikolatayı rendeliyoruz ( Kolay rendelenmesi için buzdolabından çıkarıp rendelemek daha iyi sonuç veriyor).
Soğumuş olan muhallebinin üzerine bisküviyi ve çikolata rendesini yayıyoruz.
Elmaları soyarak rendeliyoruz. Kalan 1.5 fincan toz şekerle ocağa koyup ara sıra karıştırarak pişiriyoruz. İstenirse bu sosa piştikten sonra tarçın konulabilir.
Bisküvilerin üzerine bu sosu yayıp tatlımızı soğutuyoruz. Üzerini istediğimiz şekilde süsleyebiliriz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder