Küçük oğlum kek krizine girince evdeki malzemelerle biraz da yaralı olsun düşüncesiyle bu kek çıkıverdi ortaya. Bizimkiler çok sevdiler. Yoğun fındık olağanüstü bir tat vermiş. Tabi benim kekin üstüne beyaz çikolata dökme hayalim, çikolataların yağmalanmış olduğunu görmemle sona erdi. Gecenin bu vakti çikolata bulamayacağım için üstüne pudra şekerli bir sos yaptım. İyi ki de yapmışım, farklı ve lezzetli oldu.
Malzemeler:
1.5 su bardağı fındık çekilmiş
1 su bardağı süt
4 adet yumurta
1.5 su bardağı un
4 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı galeta unu ( Bu keke kepekli undan yapılmış gibi bir lezzet verdi)
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
1 limon kabuğu rendesi
Üstüne:
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tepeleme buğday nişastası
1.5 su bardağı su
Yumurtalarla şekeri ve limon kabuğu rendesini koyulaşana dek çırpıyoruz.
Sütü ve galeta ununu katıp, karbonat ve kabartma tozu ile elediğimiz unu da ekliyoruz. Biraz çırpıyoruz.
En son ince çekilmiş fındığı ekleyerek pürüzsüz hale gelene kadar çırpıyoruz.
Hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökerek 170 derecede 40 dakika pişiriyoruz.
Sos:
Nişasta, su ve pudra şekerini karıştırıp pişiriyoruz. Ocaktan alırken vanilyayı ekleyip çok sıcak olmamak koşuluyla soğumuş olan kekin üzerine döküyoruz.
Bu gece birer dilim kek ailemize mutluluk verdi.
Mutlu sofralar dilerim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder