İLKELERİM : Bunu yapmak zaman alsa da sadece denediğim tarifleri, onlara ait fotoğrafları ve doğru ölçüleri vereceğim
15 Mart 2010 Pazartesi
AZMAN ( CİBES) YEMEĞİ
Pazarda gördüğüm ama ne olduğunu bilmediğim için almaya kalkışmadığım bir sebzeydi. Cibes veya Azman deniyormuş. Lahana ve karnabaharın kesildikten sonra çıkan filiziymiş. Ablam pişirmişti, tadını çok beğendiğim için ablamın tarif ettiği şekilde anlatmayı düşündüm.
Malzemesi:
1 baş azman (cibes)
1 büyük soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Yapılışı:
Cibesi bol su ile yıkayıp, sirkeli suda biraz bekletiyoruz. Daha sonra yapraklarını,sert kısımlarını da atmadan 1 cm kalınlığında doğruyoruz.
Soğanı ay şeklinde (piyazlık) doğrayıp, zeytinyağında çok az kavuruyoruz. Salçayı katıyoruz ve ardından doğranmış cibesi ekleyip biraz kavuruyoruz. 1/2 bardak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp pişiriyoruz. Biz sıcak yedik, isteyen soğuk da yiyebilir.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder