4 Mart 2010 Perşembe

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ


Bu reçeli ablam yapmış. Çok lezzetli olmuştu. Portakala veda ederken yapabileceğimiz hem ekonomik hem de lezzetli bir reçel.

Ablamın anlatımına göre;

Malzeme:

7-8 portakal kabuğu
1 portakalın içi
3 bardak toz şeker
1,5 bardak su
1/2 limon suyu

Yediğimiz veya suyunu sıktığımız portakalların kabuklarının içindeki beyaz kısımları hafifçe bıçakla alıyoruz. Ve erişte biçiminde ince ince doğruyoruz. Acılığının gitmesi için 3-4 gün buzdolabında kapaklı, içi su dolu bir kapta tutuyor ve günde iki kez suyunu değiştiriyoruz.

Reçeli pişireceğimiz gün, suyunu döküp, tencerede 3 kez 15'er dakika haşlayıp suyunu değiştirerek iyice pişiriyoruz. Yumuşadığından emin olunca süzgece alıyoruz.

Bir tencereye toz şeker ve suyu koyup şerbet haline gelene kadar kaynatıyoruz. Haşlanmış kabukları ve bir portakalın doğranmış içini ilave edip kaynatmaya devam ediyoruz. Reçel kıvamına gelince yarım limon sıkıp, kuru cam kavanozlara dolduruyoruz. Soğuyunca kapaklarını sıkıca kapatıyoruz.

Önemli Not : Reçele kesinlikle su temas etmemesi gerekiyor. Bu nedenle kavanozlar mutlaka kuru olmalı. Pişirirken de tahta kaşıkla karıştırmalıyız.

Kahvaltılarımızda afiyetle yiyebilir, pasta ve tatlılarımızı süslemede kullanabiliriz.

Hiç yorum yok: