16 Mart 2010 Salı

SEBZELİ TAVUK ÇORBASI


Fotoğrafı geçen hafta çekmiştim, yazamamıştım.


Malzemeler:


1 kahve fincanı arpa şehriye
3 kaşık sıvı yağ
1 küçük havuç
1 küçük patates
1 kereviz
1 limon suyu
1 bardak yoğurt
1 adet tavuk budu (300-400 gr)
Bir kaç dal maydanoz


Yapılışı:


Derisi çıkarılmış tavuk budu bol suyla haşlanır.


Sıvı yağda arpa şehriye pembeleşene kadar kavrulur (İstenirse arpa şehriye kavrulmadan eklenebilir).
Haşlanmış tavuk sudan çıkarılır, kemiklerinden ayrılarak didiklenir. Tekrar suyuna eklenir.


Arpa şehriye, zar gibi doğranmış kereviz, patates ve havuç ta eklenerek sebzeler pişene kadar kaynatılır.


Sebzeler piştiğinde yoğurtla limon çırpılarak ve  alıştırılarak azar azar çorbaya katılır. En son küçük doğranmış
maydanoz serpilerek servis edilir.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: