İLKELERİM : Bunu yapmak zaman alsa da sadece denediğim tarifleri, onlara ait fotoğrafları ve doğru ölçüleri vereceğim
16 Mart 2010 Salı
SEBZELİ TAVUK ÇORBASI
Fotoğrafı geçen hafta çekmiştim, yazamamıştım.
Malzemeler:
1 kahve fincanı arpa şehriye
3 kaşık sıvı yağ
1 küçük havuç
1 küçük patates
1 kereviz
1 limon suyu
1 bardak yoğurt
1 adet tavuk budu (300-400 gr)
Bir kaç dal maydanoz
Yapılışı:
Derisi çıkarılmış tavuk budu bol suyla haşlanır.
Sıvı yağda arpa şehriye pembeleşene kadar kavrulur (İstenirse arpa şehriye kavrulmadan eklenebilir).
Haşlanmış tavuk sudan çıkarılır, kemiklerinden ayrılarak didiklenir. Tekrar suyuna eklenir.
Arpa şehriye, zar gibi doğranmış kereviz, patates ve havuç ta eklenerek sebzeler pişene kadar kaynatılır.
Sebzeler piştiğinde yoğurtla limon çırpılarak ve alıştırılarak azar azar çorbaya katılır. En son küçük doğranmış
maydanoz serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun.
Etiketler:
çocuk yemeği,
havuç,
kereviz,
patates,
tavuk,
tavuk budu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder