İLKELERİM : Bunu yapmak zaman alsa da sadece denediğim tarifleri, onlara ait fotoğrafları ve doğru ölçüleri vereceğim
2 Mart 2010 Salı
KAKAOLU YUMUŞAK KEK
Küçük oğlum bayılıyor kek yemeğe. Bunun için farklı kekleri sık sık yapıyorum. Bugün yaptığım hemen herkesin bildiği klasik kek. Sadece sütle yapınca çok yumuşak olduğunu fark ettim. Malzemeler kolay bulunabilen cinsten ve yapımı kolay.
Malzeme:
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
3 bardak un
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1,5 çorba kaşığı tepeleme kakao
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve şeker iyice köpürüp kabarıncaya kadar çırpılır. Süt ve sıvı yağ eklenir. Ayrı bir yerde un ve kabartma tozu karıştırılır. Elenerek yumurta karışımına katılır. Pürüzsüz bir hale gelinceye kadar mikserlenir. Yağlanmış bir tepsiye (tercihen 30 cm çapında) yarısı dökülür. Kalan hamura 1.5 çorba kaşığı kakao eklenerek iyice karıştırılır. Tepsideki renksiz hamurun üstüne tümü kaplanacak şekilde dökülür. Kaşık veya başka bir şeyle karıştırılmaz.
Bu hamur 175 derecede 40 dakika pişirilir. Çocukların çok seveceği, yumuşacık bir kektir. Ayrıca cam kapaklı bir kapta uzun süre bayatlamadan dayanır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder