İLKELERİM : Bunu yapmak zaman alsa da sadece denediğim tarifleri, onlara ait fotoğrafları ve doğru ölçüleri vereceğim
2 Mart 2010 Salı
KARIŞIK BİBER SALAMURASI
Biber salamurası da neredeyse unutulmak üzere artık. Marketlerde cam kavanozlarda var ama bol koruyucu içerdiğinden lezzetsiz ve sağlıksız. Olabildiğince yaz biberleri ile Ağustos-Eylül aylarında yapmak ve cam konserve kavanozlarında saklamak daha doğru. Ben böyle yapıyorum. Bu yıl hem sivri, hem çarliston ve hem de kırmızı biberden karışık yaptım, çok daha hoş oldu. Malzeme listesine pek ihtiyaç yok, ama genel olarak yazalım:
Malzeme:
3-4 kg karışık biber
10 diş sarımsak
1/2 litre su
Kaya tuzu
1 bardak sirke
2 limon suyu
1.5 bardak sızma zeytinyağı
Yapılışı :
Biberleri iyice yıkayıp, 2-3 santim kalınlığında doğruyoruz. Su ile bir tencereye koyuyor ve tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte biraz diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Soğuduktan sonra biberleri suyundan çıkarıp bu suya, tuz, limon suyu, doğranmış veya rendelenmiş (tercihe göre) sarımsaklar, sirke katıp karıştırıyoruz. Bu karışımla birlikte biberleri cam kavanozlara dolduruyoruz. Üstlerine zeytinyağı döküp kapatıyoruz. Zeytinyağının miktarını isteğe göre artırılabiliriz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder