26 Mart 2010 Cuma

RENKLİ SALATA


Balıkla, etle yenebilecek bir salata.

Malzemeler:

1/4 küçük kırmızı lahana
1 küçük kırmızı soğan
5 dal maydanoz
3 dal dereotu
1/2 demet roka
1 adet domates
4 yaprak ıspanak

1 tatlı kaşığı nar ekşisi
2 çay kaşığı sumak tozu
1 çay bardağı sızma zeytinyağı

Yapılışı:

Kırmızı lahana çok ince kıyılarak (rendelenmez) bir gece öncesinden zeytinyağı ve tuzla birlikte karıştırılır, buzdolabına konur.

Roka 1-2 cm kalınlığında doğranır. Kırmızı soğan balıksırtı doğranıp, tuzla ovulur, yıkanıp sıkılır.

Maydanoz ve dereotu, ıspanak ve domatesler irice doğranır.

Bütün bu sebzelerle sumak, nar ekşisi ve zeytinyağı karıştırılıp, servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: