29 Mart 2010 Pazartesi

İSLİM KEBABI


Patlıcanın her yemeği birbirinden güzel olur. İslim kebabı da hem sunumuyla zarif, hem de tadıyla büyüleyicidir.


Malzemeler:


3 adet uzun patlıcan
200 gr. antrikot
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için bir su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Süslemek için domates veya kırmızı biber dilimleri


Kürdan


Yapılışı:


Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına yarım santim inceliğinde kesiyoruz. Tuzlu suda bir süre bekletiyoruz.


Antrikotu kuşbaşı parçalar halinde doğrayıp biberiye, tuz, kırmızı biber, kekik ve 1/2 su bardağı suyla düdüklü tencerede 15 dakika kadar pişiriyoruz.


Patlıcanları kızgın yağda kızartarak  peçete üzerine alıyoruz.


İki adet patlıcanı artı şeklinde yerleştirerek ortasına kuşbaşı etten koyup karşılıklı uçları bohça gibi kapatıyoruz. Üzerine bir domates dilimi ve bir parça biber koyarak açılmaması için bir kürdanla tutturuyoruz (Ben kırmızı biber koydum).


1 su bardağı su ile domates ve biber salçasını karıştırıyoruz.



Bu domates sosunu yemeğin üzerine döküp 200 derecede 15 dakika fırınlıyoruz.


Afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Tarifleriniz çok açık, anlaşılır ve çok içten yazıyorsunuz, tebrikler, sizden öğreneceğim çok şey olacak, deneyimlerinizi paylaştığınız için de teşekkürler:)

YEMEK MUCİZELERİ dedi ki...

Teşekkür ederim. Yazdıklarım boşuna olmamış, sevindim.