Bu kıtır kurabiyeler çayın yanına hazırlanır. Öğlen yenen yoğurtlu kabak salatasının üzerine iki-üç tane yenilerek rejim katledilir ve yine de tadına doyulmaz.
Malzemeler:
5 kahve fincanı un
1 su bardağı pudra şekeri
170 gr. tereyağı
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1/2 su bardağı kıyılmış fındık
Oda sıcaklığındaki tereyağı ile unu, vanilya, kabartma tozu ve pudra şekerini yoğuruyoruz.
2 yumurtanın sarısını ve limon kabuğu rendesini de ekleyerek hamuru yoğuruyoruz.
Üzerine nemli bez örterek 10 dakika kadar bekletiyoruz.
Merdane ve tezgahı unlayarak hamuru merdaneyle yarım santim kalınlığında açıyoruz. Su bardağının ağzıyla hamurdan daireler kesiyoruz.
Her daireye fırçayla yumurta akı sürüyoruz. İri dövülmüş fındık serpiyoruz.
Isıtılmamış fırında 200 derecede 20 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkınca soğumadan üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder