8 Nisan 2010 Perşembe

HUMUS


Eniştem bugün humus yapmış, bize de getirdi. Üstüne kızarmış pastırma koymuş. Çok lezzetli olmuş, zaten onun yaptığı yemekler hep güzel olur. Tarifini aldım, ama yine de onun yapmasını tercih ederim.

Malzemeler:

1,5 su bardağı nohut
1 su bardağı tahin
1 çorba kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
6 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı limon
1 çay bardağı ılık su


Yapılışı:

Nohudu bir gece öncesinden bir çay kaşığı karbonat ile suya koyuyoruz.

Ertesi gün suyunu süzüp, bol su ile haşlıyoruz.

Nohudu süzüyoruz ve kabuklarını temizliyoruz.

Ilık su katarak tamamen püre haline getiriyoruz.

Porselen bir kasede tahin, dövülmüş sarımsak, kırmızı biber, kimyon ve tuzla birlikte karıştırıyoruz.

Azar azar zeytinyağı ve limon suyu ekleyerek iyice karıştırıp tabağa yayarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: