Malzemeler:
1,5 su bardağı nohut
1 su bardağı tahin
1 çorba kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
6 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı limon
1 çay bardağı ılık su
Yapılışı:
Nohudu bir gece öncesinden bir çay kaşığı karbonat ile suya koyuyoruz.
Ertesi gün suyunu süzüp, bol su ile haşlıyoruz.
Nohudu süzüyoruz ve kabuklarını temizliyoruz.
Ilık su katarak tamamen püre haline getiriyoruz.
Porselen bir kasede tahin, dövülmüş sarımsak, kırmızı biber, kimyon ve tuzla birlikte karıştırıyoruz.
Azar azar zeytinyağı ve limon suyu ekleyerek iyice karıştırıp tabağa yayarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder