Malzemeler:
250 gr. kıyma
3 adet kalın pırasa
1adet orta boy soğan
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Soğanları yemeklik doğruyoruz.
Soğan, pirinç, kıyma, salçalar, baharatlar ve tuzu bir kapta karıştırarak iç malzemesini hazırlıyoruz.
Pırasaların beyaz kısımlarını bir parmak uzunluğunda kesiyoruz.
Her bir pırasa parçasını uzunlamasına keserek sıcak suda bir-iki dakika haşlıyoruz.
Pırasaları kesmiş olduğumuz yerlerden açarak yaprak yaprak ayırıyoruz. Elde ettiğimiz her dikdörtgen parçanın kenarına iç malzemesinden koyarak sarıyoruz.
Açılmamaları için biraz sıkışık olarak yerleştirip yeterince su ekleyerek ateşe koyuyoruz.
Piştikten sonra dikkatlice servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder