İLKELERİM : Bunu yapmak zaman alsa da sadece denediğim tarifleri, onlara ait fotoğrafları ve doğru ölçüleri vereceğim
26 Nisan 2010 Pazartesi
BULGURLU PAZI ÇORBASI
Pazıyı her yemekte kullanabiliriz. Mükemmel bir sebzedir. A, C, K, E vitaminleri ile demir, magnezyum ve kalsiyum mineralleri içerir. İçeriğindeki antioksidanlar gözlerimiz için faydalıdır.
Malzemeler:
3 çorba kaşığı pilavlık bulgur
3 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı un
7 adet pazı
1 çorba kaşığı tereyağı ( ben zeytinyağı kullandım)
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı:
Bulguru su ile kaynatıyoruz.
Yoğurt, yumurta ve unu çırparak homojen bir karışım haline getiriyoruz. Bulgurun kaynayan suyundan katarak alıştırıyoruz.
Sarımsağı rendeliyoruz, kaynayan bulgura katıyoruz.
Pazıyı uzunlamasına da keserek enine ince ince kıyıyoruz ( Uzunlamasına kesmezsek pazı çorbada çok uzun parçalar halinde oluyor, içmesi zorlaşıyor).
Yoğurtlu terbiyeyi çorbaya alıştırarak katıyoruz ve koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Pazıyı da ekleyerek bir-iki taşım kaynatıp ateşten alıyoruz.
Tereyağı eritip toz kırmızı biberle karıştırarak çorbanın üzerine döküp servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Etiketler:
pazı yemekleri,
tarif,
terbiyeli pazı çorbası,
yoğurtlu pazı çorbası
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder