19 Nisan 2010 Pazartesi

EKŞİMİKLİ BİBER


Çocukluğumun en sevdiğim atıştırmalığı, bazen de ana yemeği. Taze ekmeğin arasına koyup yanına da bir bardak çay aldım mı dünyalar benim olurdu. Mutlu olmak daha kolaydı sanki; suşiye, havyara, parmesan peynirine ihtiyacımız yoktu.

Malzemeler:

250 gr. lor peyniri (ekşimik) ve beyaz peynir karışımı
10 adet çarliston biber
10 adet acı sivri biber (acı olması önemli, ama yiyemeyenler tatlı kullanabilir)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Dünyanın en basit ama bir o kadar da lezzetli yemeğini yapmak için çekirdekli kısımlarını ayıklayarak biberleri ince doğruyoruz.
Zeytinyağında fazla öldürmeden biraz kavuruyoruz (Kesinlikle kızarmayacak, sadece biraz yumuşayacak).
Ateşi kapatıp, ufalanmış peynir ve ekşimiği ekliyoruz. karıştırıp biraz dinlendiriyoruz.
Afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok: