28 Nisan 2010 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BAKLA


Bakla çıkmış gelmiş pazara, baş köşeye kurulmuş. Görünce dayanamadım, aldım mis gibi pişirdim.


Malzemeler:

1/2 kg. bakla
4 adet taze sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet limon
1 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı un
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet dereotu

Yapılışı:

Baklayı yıkayıp kılçıkları varsa- benim aldıklarımda yoktu- iki ucunu temizleyip ortadan ikiye kırıyoruz. Baklaları ayıkladıkça yarım limon sıkılmış, 1 çorba kaşığı un konulmuş suya koyuyoruz.


30 dakika suda beklettikten sonra süzüyoruz.
Yemeklik doğradığımız soğanı ve küçük kıydığımız taze sarımsakları zeytinyağında biraz kavurup, baklaları ekliyoruz. Bir süre daha kavurmaya devam edip toz şekeri tuzu ve unu ekliyoruz.


1,5 su bardağı sıcak su ekleyerek kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra yoğurt ve dereotu ile servis ediyoruz.
Afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok: