İLKELERİM : Bunu yapmak zaman alsa da sadece denediğim tarifleri, onlara ait fotoğrafları ve doğru ölçüleri vereceğim
16 Nisan 2010 Cuma
MISIR UNLU HODAN KAVURMA
Hodanın bu yemeğine de kavurma deniyor ama krep gibi, mücver gibi harika bir şey.
Malzemeler:
1/2 kg. hodan (ıspıt, hılışka veya zılıbıt)
1 su bardağı silme mısır unu
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
1 orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Temizlenmiş yıkanmış hodanları haşlayarak suyunu sıkıyoruz. İnce ince doğruyoruz.
Hodanı mısır unu, çırptığımız yumurtalar, tuz ve karabiberle karıştırıyoruz.
Tereyağında yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz.
Soğana hodan karışımını da katarak karıştırıyoruz.
Düz yanmaz bir tavayı çok az yağlayarak bu karışımı sıkıştırarak tavaya koyuyoruz.
Bir yüzünü kızartıp kapakla arkasını çevirerek diğer yüzünü de kızartıyoruz.
Dilim dilim keserek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder