16 Nisan 2010 Cuma

MISIR UNLU HODAN KAVURMA


Hodanın bu yemeğine de kavurma deniyor ama krep gibi, mücver gibi harika bir şey.

Malzemeler:

1/2 kg. hodan (ıspıt, hılışka veya zılıbıt)
1 su bardağı silme mısır unu
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
1 orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber


Yapılışı:
Temizlenmiş yıkanmış hodanları haşlayarak suyunu sıkıyoruz. İnce ince doğruyoruz.
Hodanı mısır unu, çırptığımız yumurtalar, tuz ve karabiberle karıştırıyoruz.
Tereyağında yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz.


Soğana hodan karışımını da katarak karıştırıyoruz.
Düz yanmaz bir tavayı çok az yağlayarak bu karışımı sıkıştırarak tavaya koyuyoruz.
Bir yüzünü kızartıp kapakla arkasını çevirerek diğer yüzünü de kızartıyoruz.
Dilim dilim keserek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: