9 Nisan 2010 Cuma

ZEYTİNYAĞLI SADE TAZE FASULYE


Eniştemin taze fasulyesi, çok sade ve lezzetli olur. Humusla birlikte getirmiş, sağ olsun. Fasulyeleri kavurmadan pişirdiği için renkleri ve tadı mükemmel.
Malzemeler:

1 kg taze fasulye

1 adet orta boy soğan
1adet domates
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşı tuz

Yapılışı:

Fasulyeleri yıkayıp, kılçıkları temizliyoruz. Enine ikiye bölüyoruz.

Soğanı küp doğrayarak zeytinyağında kavuruyoruz. Sararınca küp doğranmış domatesi ekleyip biraz daha kavuruyoruz.

Fasulyeleri de tencereye koyarak üzerini örtecek kadar sıcak su ekliyoruz.

Tuzunu da koyarak kaynayınca orta ateşe alıyoruz ve yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: