Malzemeler:
1 kg. yer elması
1 adet orta boy kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 küçük boy havuç
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1/2 limon suyu
1 su bardağı su
Yapılışı:
Yer elmalarının kabuklarını soyuyoruz (Biraz meşakkatli bir iş ama değer).
Kuru soğanı yemeklik doğrayarak zeytinyağında pembeleştiriyoruz.
Yarım daire şeklinde doğradığımız havuçları da tencereye koyarak kavurmaya devam ediyoruz. Ardından iri küp şeklinde kesilmiş yer elmalarını da katarak iyice kavuruyoruz.
Limon suyu, tuz, toz şeker ve suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Yer elmalarını cam gibi gözükecek ama dağılmayacak kadar pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra süsleyerek servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder