Kabak grateni kayık şeklinde yapıyordum ben de alışılageldiği gibi. Ancak çocuklar yesin diye bu şekilde yapmayı denedim. Çok başarılı oldum diyemem yemeleri konusunda ama en azından yemeğe çalıştılar.
Malzemeler:
4 adet ince yeşil kabak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
150 gr. kaşar ve beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Kabakları irice rendeleyip, bir çorba kaşığı yağla biraz kavuruyoruz (Ben kavurmaya kıyamadım, kavurmadan yaptım; sulandı).
Beşamel için;
2 çorba kaşığı zeytinyağında unu kavurup sütü ekleyerek pişiriyoruz.
Beşameli kabaklarla karıştırıp tepsiye yayıyoruz.
Beyaz peyniri ufalayarak ve kaşar peyniri rendeleyerek beşamelli kabağın üstüne serpiyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder