7 Nisan 2010 Çarşamba

BUĞDAY SÜTLACI



Buğdaydan sütlaç yapan var mı bilmiyorum ama çorba için haşladığım buğday fazla olunca bir sütlaç yaptım. Olağanüstü güzel bir lezzet oldu.

Malzemeler:

1 kahve fincanı aşurelik buğday
1 litre süt
1 çorba kaşığı buğday nişastası
3/4 su bardağı toz şeker
Buğdayı haşlamak için yaklaşık dört su bardağı su

Yapılışı:

Bir gece önceden bol su ile ıslattığımız buğdayı bir tencereye alarak iyice haşlıyoruz ( Tamamen helmelenmeli).

Buğday helmelenip suyunu da çekince sıcak sütü ekliyoruz. Birlikte kaynatıyoruz (Sütle ne kadar kaynarsa o kadar güzel oluyor; kaymaklı gibi). Süt biraz buharlaşıp koyulaşmaya başlayınca su ile ezdiğimiz buğday nişastasını alıştırarak süte katıyoruz. Toz şekeri de azar azar ekleyip durmadan karıştırıyoruz.

Piştikten sonra kaselere boşaltarak soğutup servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: