26 Nisan 2010 Pazartesi

MUZLU ALMAN PASTASI 2.TARİF

Her zaman yaptığım alman pastası tarifini bloğuma başladığım ilk günlerde yazmıştım. Bu farklı bir tarif, tadı da farklı oluyor. Evde bu iki tarif arasında muhalefet oluyor. Bazen ilkini, bazen de bunu yapmamı isterler.

Malzemeler:
Pandispanya:
5 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu

Krema:
3 su bardağı süt
1 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı

Üzerine:
4 adet muz
1 su bardağı pudra şekeri

Yapılışı:
Önce yumurta ve şekeri çırparak ayrı bir yerde karıştırdığımız un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyerek pandispanya hamurunu hazırlıyoruz.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriyoruz. Soğumasını bekleyerek enine iki parçaya kesiyoruz.
Tereyağı ve vanilya hariç tüm krema malzemesini iyice karıştırıp ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Ilındıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip 2-3 dakika çırpıyoruz. Soğumaya yakın hale geldiğinde pandispanyanın alt katını servis tabağına alarak üzerine sürüyoruz.
Sürdüğümüz krema tamamen soğuyunca limon suyuna buladığımız muz dilimlerini bu kremanın üzerine kaplıyoruz. Kalan kremayla da muzların üzerini tamamen kapatarak ikinci pandispanyayı koyuyoruz. Üzerini çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri ile kaplıyoruz. Buzdolabında bir kaç saat bekletip servis yapıyoruz.
Çocukların süslemesinden sonra pastanın görünümü

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: