Çok kolay ve hafif bir börektir. Sebze seven biri olarak ben bu böreğe bayılıyorum ama sevmeyen biriyseniz sebzeyi haşlayıp yemeye çalışmaktansa, böreğin içinde tercih edersiniz belki...
Malzemeler:
2 adet yufka
2 adet yumurta
2 adet yeşil kabak
1 adet havuç
1/4 demet dereotu
1/4 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
3/4 su bardağı kaşar peyniri
Kaşar peyniri konmadan önce
Yapılışı:
Kabak ve havucu rendeliyoruz. Yumurtaları çırpıp kabaklara katıyoruz.
Zeytinyağını, karabiberi, tuzu, ince kıyılmış dereotu ve maydanozu da ekliyoruz ve fazla ezmeden karıştırıyoruz.
Yufkaları uzunlamasına dört parçaya ayırıp üst üste koyup bir tahta üzerinde 1.5 cm kalınlığında kesiyoruz (Erişte yapar gibi).
Bir kabın içinde yufkaları elimizle harmanlayarak birbirine yapışmamasını sağlıyoruz .
Yufkaları kabaklı karışıma katarak karıştırıyoruz.
Yağlanmış tepsiye bu karışımı dökerek 180 derecede 40 dakika pişiriyoruz.
Pişme süresinin bitimine beş dakika kala fırından çıkarıp rendelediğimiz kaşar peynirini serpiyoruz ve tekrar fırına veriyoruz.
Kaşar rendesi kızardığında fırından çıkarıp servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder