Çayı ateşe koyup, yapılıverecek bir yiyecek. Kızartılmasına rağmen hafif, çabuk ve lezzetli. İsterseniz benim yaptığım gibi piştikten sonra içlerine peynir de koyabilirsiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Kızartmak için; 2 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Yoğurt ve yumurta kesinlikle oda sıcaklığında olmalıdır.
Unla karbonatı karıştırıp, ortasını açıyoruz.
Buraya yumurta ve yoğurdu koyarak hamuru yoğuruyoruz.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Bu hamuru unlanmış tezgahta yarım santim kalınlığında açarak bir bardak yardımıyla daireler halinde kesiyoruz.
Bol kızgın yağda bu daireleri arkalı önlü kızartıyoruz. Çok çabuk kızarıyor, dikkatli olmalıyız.
Fazla yağ çekmiyor. Hamur işinden vazgeçemiyorsak kahvaltı masalarına veya beş çayına hazırlayabiliriz.
Afiyet olsun.
1 yorum:
elinize sağlık annemin favori hamur işidir onu hatırladım
Yorum Gönder