Yemeğini yapacağım zaman haşlanmışından biraz ayırıp, bu köfteleri yaptım. Akşam çayın yanında hem besleyici, hem lezzetli...
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı acı biber salçası
5 adet yeşil soğan
1 adet taze sarımsak
3-4 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Fasulyeyi püre haline getiriyoruz.
Taze soğanları, sarımsağı ve maydanozu ince doğruyoruz.
Fasulyeyi, zeytinyağı, limon suyu, biber salçası, tuz ve pul biberle iyice yoğuruyoruz. Ardından doğranmış soğan,sarımsak ve maydanozu ekleyip ezmeden karıştırıyoruz.
Yuvarlak şekil verip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder