Trakya'nın en çok yapılan salatası, hatta bazen yemeği. Öyle lezzetli olur ki sadece bu salata ile ekmek bir öğünü keyifle geçirmemizi sağlayabilir.
4 adet iri patlıcan
5 adet çarliston biber
3 adet sivri biber
2 adet domates
1/4 demet maydanoz
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
4 çorba kaşığı sirke ( Orijinali sirke ile yapılır ama bizimkiler limonlu istiyorlar 1 adet limon suyu kullandım)
3-4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Patlıcanları ve biberleri közlüyoruz (Çeşitli yöntemler var, ben elektrikli ızgarada közlüyorum).
Sıcakken kabuklarını soyuyoruz. 1 cm kalınlığında doğruyoruz.
Domatesleri soyup küp küp doğruyoruz.
Maydanozları çok ince kıyıyoruz.
Sarımsağı eziyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder