İLKELERİM : Bunu yapmak zaman alsa da sadece denediğim tarifleri, onlara ait fotoğrafları ve doğru ölçüleri vereceğim
7 Nisan 2010 Çarşamba
KEREVİZ SAPI ÇORBASI
Ot yemeklerime devam ediyorum. Rejimde sağlıklı kalmamı onlara borçlu olduğumu düşünüyorum.
Malzemeler:
1 demet kereviz sapı (yaprakları ile birlikte)
3 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1/2 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı (annemin tarifinde tereyağı)
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber ( çuşka)
6 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Kereviz sapı ve yapraklarını çok iyi yıkayıp, kaynar suya sokup çıkarıyoruz. Süzgece alıyoruz. İnce doğruyoruz.
Kuru soğanı çok ince doğruyoruz. Havucu rendeliyoruz. Kırmızı biberi küçük küçük doğruyoruz.
Zeytinyağında soğan, havuç ve kırmızı biberi kavurup sıcak su ve kereviz sapını ekliyoruz.
Çorba kaynamaya başlayınca unu, yoğurdu ve yumurtayı çırparak hazırladığımız terbiyeyi çorba suyu ile alıştırarak ekliyoruz.
Un pişene kadar bir süre daha kaynatıyoruz.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder