İLKELERİM : Bunu yapmak zaman alsa da sadece denediğim tarifleri, onlara ait fotoğrafları ve doğru ölçüleri vereceğim
18 Nisan 2010 Pazar
TAVUKLU KAPUSKA
Lahana mevsimi sona ererken vedayı en sevdiğim yemeklerden biri olan kapuska ile yapayım dedim. Ufaklık böyle sevdiği için de tavuklu pişirdim.
Malzemeler:
1/2 küçük boy kapuska
1 orta boy soğan
1/2 su bardağı domates sosu (veya 2 çorba kaşığı domates salçası)
1/2 çorba kaşığı tatlı biber salçası (çocuk yemeyecekse acı çok yakışır)
2 adet tavuk budu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
Yapılışı:
Tavuk butlarını haşlayarak süzüyoruz.
Zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanı çok az soteleyip, domates sosu ve biber salçasını ekliyoruz. Tavuk butlarını da ekleyip biraz birlikte kavuruyoruz.
İri doğradığımız lahanaları da ekleyerek bir-iki dakika karıştırarak kavurup, suyunu ekliyoruz.
Tuzunu da ayarlayarak kısık ateşte pişiriyoruz.
Eğer acı seviyorsak bir acı sivri biberi de bütün olarak içine atabiliriz.
Afiyet olsun.
Not: Kapuskaya pirinç koyanlar da var. Eğer istenirse lahanalarla birlikte 1 çorba kaşığı kadar pirinç eklenebilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder