İLKELERİM : Bunu yapmak zaman alsa da sadece denediğim tarifleri, onlara ait fotoğrafları ve doğru ölçüleri vereceğim
26 Nisan 2010 Pazartesi
HİNDİSTAN CEVİZLİ ŞEKERPARE
Klasik şekerpareden bıkanlar için değişik bir tarif bu. Çocuklar da bayılıyorlar. Yalnız bu şekerpare çok koyulaşmıyor, fırında çok tutmayın.
Malzemeler:
200 gr. tereyağı (yumuşak)
1 su bardağı pudra şekeri
5 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 adet yumurta
3.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti :
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2 limonun suyu
Üzerine:
15 adet badem
Yapılışı:
İlk olarak şerbet malzemelerinden su ve şekeri kaynatıp biraz koyulaşınca limon suyu katarak 2-3 dakika sonra ateşten alıp ılınmasını bekliyoruz.
Tereyağıyla pudra şekerini ve bir yumurtanın akını ayırıp sarısını ve diğer yumurtayı elimizle yoğurarak kaynaştırıyoruz.
İrmiği, vanilyayı, kabartma tozunu ve hindistan cevizini ayrı bir yerde harmanlayarak tereyağlı pudra şekerine karıştırıyoruz. Unu da azar azar ekleyerek yoğuruyoruz. Tüm unu ekleyene kadar yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak ve üzerlerine hafifçe bastırarak şekil verdiğimiz şekerpareleri yumurta akına batırıp tereyağıyla yağladığımız tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yarımşar badem batırıyoruz.
Önceden ısıttığımız fırında 170 derecede 40 dakika pişiriyoruz.
Çıkardıktan sonra 4-5 dakika kadar ilk sıcaklığının geçmesini bekliyoruz.
Ilık şerbeti yavaş yavaş dökerek üzerini kapatıp soğuyana kadar tatlıyı çekmesini bekliyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder