9 Nisan 2010 Cuma

ACUKA


Küçük kanepelere sürmek için harika bir meze. Herkes farklı yapıyor, ben yararı da olsun diye cevizini bol ve iri dövülmüş seviyorum.

Malzemeler:

5 çorba kaşığı biber salçası (acı ise pul biber kullanmıyoruz; acı değilse 1 tatlı kaşığı pul biber)
1 çorba kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3-4 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmeğin sadece içi
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay bardağı su


Yapılışı:

Cevizi iri dövüyoruz.
Ekmek içini ufalıyoruz.
Sarımsağı dövüyoruz.
Hepsini kaynaşana kadar karıştırıyoruz.
Tuzunu kontrol ederek gerek varsa ekliyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: