Çocukların en sevdiği şeyleri say deseniz bu pasta listeye ilk sıralardan girer. Bir davete götürmek üzere yaptığım pastanın sağ ve solunu gidip gelip yediler ve ben dikdörtgen şeklinde hazırladığım pastayı kare olarak götürdüm.
Pandispanya:
4 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı süt
1.5 çorba kaşığı kakao
Üzerine:
2 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Kakaolu sos:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1.5 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tepeleme un
Yapılışı:
Yağlanmış, unlanmış tepsiye boşaltarak 175 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
Keki fırından çıkardıktan 3-4 dakika sonra 2 su bardağı soğuk sütü üzerine döküyoruz.
Sos malzemelerini ocağa koyup sürekli karıştırarak koyu ama akışkan bir sos elde ediyoruz.
Sos tamamen soğuyunca krem şantinin üzerini kaplayacak şekilde döküyoruz (Sos soğurken arada bir karıştırırsak kabuk tutmaz, pürtüklenmez).
Dilimlere keserek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder