İLKELERİM : Bunu yapmak zaman alsa da sadece denediğim tarifleri, onlara ait fotoğrafları ve doğru ölçüleri vereceğim
12 Nisan 2010 Pazartesi
TAVUK ŞNİTZEL
Tavuk göğsü ızgarada ve kızartıldığında sert olur. Şnitzel şeklinde pişirilince yumuşacık ve lezzetli oluyor. Bilmeyenler için yazıyorum.
Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
1 adet yumurta
3/4 su bardağı galeta unu
İstenirse karabiber, tuz
Kızartmak için yarım cm yüksekliğinde yağ
Yapılışı:
Tavuk göğsünü enine üç-dört ince parçaya bölerek (fileto şeklinde) et döveceği ile döverek inceltiyoruz.
Yumurtayı çırparak her parçayı önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartıyoruz.
Kağıt peçeteye çıkarıyoruz ve sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Not: Tavuk göğsü önce unlanır, sonra yumurta ve daha sonra da galeta ununa bulanır, ben fazla una gerek olmadığını düşünerek unlamıyorum. Tercih sizin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder