Malzemeler:
400 gr. mantar
1 kutu (200 ml) krema
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5 çorba kaşığı elma sirkesi ( üzüm sirkesi de oluyor)
Yapılışı:
Zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanları hafifçe soteliyoruz.
Balık sırtı doğranmış mantarları soğanlara ekleyerek harlı ateşte biraz soteliyoruz.
5 çorba kaşığı elma sirkesini katıyoruz. Mantarların suyunu ve sirkeyi çekmesini sağlayacak kadar kavuruyoruz.
Mantarlar suyunu çektiğinde kremayı boşaltıp biraz karıştırarak pişiriyoruz.
2-3 dakika sonra tuzunu ve karabiberini ayarlayıp ateşten alıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder