20 Mayıs 2010 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU YEMEĞİ


En lezzetli bahar sebzelerindendir. Mevsimi boyunca sürekli salatasını veya yemeğini yaparım. Çocuklar çok sevmiyorlar ama bir gün alışacaklarını ve seveceklerini umut ediyorum.


Malzemeler:


1 demet semizotu
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı pirinç ( çok pirinçli sevmediğim için az koyuyorum, fazla olmasını isterseniz 2 çorba kaşığı kullanın)
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 büyük domates
Üzerine:
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak


Yapılışı:
Semizotunu iyice yıkayıp süzgeçte bekletiyoruz.
Semizotunu 2 cm kalınlığında doğruyoruz.


Tencereye zeytinyağını koyarak  yemeklik doğradığımız soğanı bir iki karıştırıp salçayı ve domates rendesini ekliyoruz. 1 dakika kadar ateşte kavurduktan sonra tuzu, semizotunu ve yıkayıp süzdüğümüz pirinci ve 1 çay bardağı kadar suyu ekliyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Servis yaparken yoğurtlu sarımsak hazırlayarak üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: