1 Mayıs 2010 Cumartesi

TEL ŞEHRİYELİ PİLAV

Kuru fasulyenin yanında pilav şart. Çocuklar her pilavı farklı istiyorlar. Domatesli, arpa şehriyeli, tel şehriyeli... Ben de onlara sorup nasıl isterlerse öyle yapıyorum.

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı + 1 kahve fincanı zeytinyağı ( isteyen sadece 4 çorba kaşığı tereyağ kullanabilir)
2,5 su bardağı kaynar su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı tel şehriye
Pirinci ıslatmak için kaynar su (üzerini örtecek kadar) ve 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
Pirinci ayıklayıp sıcak tuzlu suya koyuyoruz. Beyazlaşana kadar bekletiyoruz. Süzüp yıkıyoruz.
Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp biraz kızdırıp tel şehriyeleri pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Pirinci katıp pirinçler kıtır kıtır ve cam gibi olana kadar kavurmaya devam ediyoruz (Yüksek ateşte).
Kaynar suyu dikkatlice ekleyip bir kez karıştırıp altını kısıyoruz ve kapağını kapatarak suyunu çekene kadar demlendiriyoruz.
Suyunu çekince altını kapatarak 10 dakika bekledikten sonra iyice karıştırıyoruz. Bundan sonra servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: