28 Mayıs 2010 Cuma

HİNDİBALI MANTARLI BÖREK

Hindibayı çocukluğumdan beri bilirim. Annem mevsiminde salatasını ve yumurtalı kavurmasını yapardı. Ablam önceki gün bir börek yapmış, çok lezzetli olmuştu. Diğerleri otlu yemediği için onlara kıymalı, ikimize de bu böreği yapmış. Muhteşemdi. Ablamın elleri dert görmesin.


Malzemeler:
1/2 demet hindiba (radika)
2 adet yufka
250 gr. beyaz peynir
250 gr. mantar
1/4 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı erimiş tereyağı+1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı çörek otu


Yapılışı:


Hindibayı yıkayıp sirkeli suda bekletiyoruz.
Kaynayan suya atarak 4-5 dakika kadar haşlıyoruz ( Sert bir bitkidir).
Süzgece alıp bekletiyoruz.
Mantarları ve peyniri irice doğruyoruz.
Kalınca kıydığımız hindibayı, mantarı, peyniri, pul biberi, naneyi, kıyılmış maydanoz ve dereotunu karıştırarak bir börek içi hazırlıyoruz.
Erimiş tereyağını ve suyu karıştırarak yufkaların üzerlerine sürüyoruz.
Yufkaları dörde bölerek her bir parçanın yay şeklindeki kısmına için sekizde birini koyarak rulo şeklinde sarıyoruz.
Yağladığımız tepsiye dört parçayı kendi çevresinde, diğer dört parçayı da kendi çevresinde sararak iki büyük gül börek şeklinde yerleştiriyoruz.
Böreklerin üzerlerine yağlı su ve yumurta sarısını sürüyoruz.
Çörek otunu serpiyoruz.
200 derecede ısıttığımız fırına koyarak 35 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: