7 Mayıs 2010 Cuma

YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI


Bu çok sevdiğimiz bir salatadır. Hem besleyici, hem kolay. Başlarda zeytinyağında havuçları iyice kavuruyordum. Şimdilerde biraz daha sağlıklı olması için kavurma ile haşlama arası bir kıvamda pişiriyorum.

Malzemeler:
1 kg. havuç
1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı yoğurt
1/2 baş taze sarımsak
İstenirse : 1/2 su bardağı kıyılmış ceviz

Yapılışı:
Havuçları soyup yarım ay şeklinde dilimleyerek zeytinyağında biraz kavuruyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp ateşi kısarak havuçları pişiriyoruz. Soğutuyoruz.
Sarımsakları ezip çırptığımız yoğurda ekliyoruz. Havuçların üzerine sarımsaklı yoğurdu dökerek karıştırıyoruz. İstersek kıyılmış ceviz içi de katabiliriz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: